FAQ

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met AIR.

Algemeen

Waar en wanneer vindt het Stadmakerscongres 2022 plaats?

Dit jaar vindt het #SMC22 plaats op 4 november 2022 in Theater Zuidplein, het programma duurt van 9.00 uur tot 17.30 uur. We sluiten af met een borrel tot 19.00 uur.

Waarom een Stadmakerscongres?

In de stad komen allerlei complexe vraagstukken samen. Het Stadmakerscongres brengt alle partijen, mensen en initiatieven die aan de stad werken samen zodat zij met elkaar in gesprek en aan het werk kunnen.

Voor wie is het Stadmakerscongres?

Het Stadmakerscongres is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de stad en haar ontwikkeling. Je kan meedoen vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid of ambitie.

Waarom vindt het Stadmakerscongres dit jaar plaats op een nieuwe locatie?

Het nieuwe pand van Theater Zuidplein leent zich net als Theater Rotterdam goed voor een evenement als het #SMC22. Wij zien het als een mooie kans om jaarlijks wisselend Rotterdam Noord of Rotterdam Zuid aan te doen.

Wie organiseert het Stadmakerscongres?

AIR initieert en coördineert het programma. Het congres wordt gedragen door de Van der Leeuwkring, gemeente Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Waar en hoe kan ik jullie volgen?

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief, AIR volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn.

 

Tickets

Hoe meld ik me aan voor het Stadmakerscongres?

Meld je hier aan.

Wat zijn de kosten om deel te nemen aan het Stadmakerscongres?

Om deel te nemen aan het Stadmakerscongres betaal je 20 euro per persoon. Voor aanvang van het programma staat er een kop koffie klaar en er is een vegetarische lunch. Als je hier geen gebruik van maakt, laat het ons bij inschrijving weten om verspilling te voorkomen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Studenten hebben gratis toegang met een studententicket op vertoon van hun collegekaart bij binnenkomst. Ben je geen student, zijn je financiële middelen beperkt en wil je toch graag komen? Stuur dan een mailtje naar Anja Romar.

Welke type tickets zijn er?

Het ticket dat je koopt is voor de hele dag, hiermee kun je alle onderdelen bezoeken. Er zijn twee opties: een regulier ticket en een studententicket, studenten mogen het congres gratis bezoeken. Een kop koffie voor aanvang van het programma en een vegetarische lunch is inbegrepen bij de prijs.

Kan ik een factuur krijgen van mijn ticket?

Ja, die ontvang je automatisch na je registratie en betaling in een aparte mail op het opgegeven mailadres.

Ik heb een vraag over mijn registratie

Vragen over het aanmelden kun je stellen via info@stadmakerscongres.nl.

Programma

Wanneer staat het complete programma online?

Het programma wordt steeds verder aangevuld. Bekijk het programma hier online. Medio oktober staan de tours en het blokkenschema online. Dit jaar maken we ook gebruik van een app, zodat je tijdens het SMC altijd het programma bij de hand hebt. Het is handig om de app vooraf al te downloaden, je ontvangt dan ook bericht wanneer bijvoorbeeld de tours online staan.

Wat kan ik met de SMC22 app?

In de app vind je het blokkenschema en programma. Je kunt vooraf je favoriete onderdelen van het programma selecteren. In de app vind je ook alle praktische informatie, zoals een plattegrond van Theater Zuidplein. Daarnaast attenderen we je via korte berichten op de laatste programma updates.

Hoe download ik de SMC22 app?

De app is hier te downloaden.

Moet ik me inschrijven voor het zaalprogramma of een werktafel?

Nee, dat is niet nodig. Je stelt je programma zelf samen en kunt overal aan deelnemen. Kom wel op tijd zodat je verzekerd bent van een plek. Let op: de tours zijn wel op inschrijving.

Hoe kan ik deelnemen aan een tour?

Wanneer je je geregistreerd hebt voor het Stadmakerscongres ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van het SMC22 automatisch bericht wanneer je je kunt inschrijven voor de tours. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de tours, dus wacht niet te lang met inschrijven. Let op: alleen de tours zijn op inschrijving, het zaalprogramma kun je naar eigen inzicht op de dag zelf samenstellen.

Hoe kan ik zien welke werktafels er zijn?

In iedere zaal met werktafels staat aangegeven welke onderwerpen per tafel aangepakt worden. Je vindt het overzicht op de borden in de zaal. In de week voorafgaand aan het SMC vind je de onderwerpen van de werktafels ook terug op de website.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik naar Theater Zuidplein?

Theater Zuidplein ligt in het Hart van Rotterdam Zuid, tegenover het OV station Zuidplein. Het is makkelijk te bereiken per bus en metro. Kijk hier voor informatie over parkeren in de buurt.

Het bezoekadres is: Gooilandsingel 95, 3083 DP Rotterdam

Let op: Er zijn werkzaamheden aan de Gooilandsingel. Tijdens deze werkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer. Voor voetgangers blijft de Gooilandsingel wel bereikbaar. Meer info klik hier.

Is Theater Zuidplein toegankelijk voor mindervaliden?

Je kunt met een rolstoel het theater betreden. In de zalen zijn speciale rolstoelplaatsen en extra voorzieningen voor slechtzienden en slechthorenden beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. Wil je gebruik maken van een dergelijke plek, laat het ons vooraf weten via Anne van Summeren.