Terugkijken: lezing Guest Urban Critics

Foto: Aad Hoogendoorn

De ruimte in Barcelona is schaars. Hoe houd je de stad leefbaar met meer gezonde, groene en kwalitatieve openbare ruimte voor iedereen, waarbij lokale sociale en economische netwerken versterkt worden? De Guest Urban Critics, Xavier Matilla, Stadsarchitect van Barcelona en Sílvia Casorrán Martos, Vice-stadsarchitect van Barcelona én actieve inwoner van het Superblock Poblenou, ontwikkelde daarvoor een vooruitstrevende visie.

Kijk terug

In de lezing ‘Regenerating the City’ spreken Xavier Matilla en Sílvia Casorrán Martos over het Barcelona Superblock model, een transformatie van rechtlijnige, volle autostad naar veerkrachtige stad met een combinatie van groen, openbare ruimte en mobiliteit. De lezing wordt gevolgd door een kort vraaggesprek met moderator Tracy Metz.